DIY

Ambachtelijk Gebrouwen Bier

MIJN VERHAAL

Op deze pagina vertel ik een beetje over wie ik ben en hoe het brouwen begon.

Mijn naam is Rolph en ik ben ook wel bekend als ZandPilooT. Die bijnaam kreeg ik in een heel grijs verleden (in 2000) toen ik op een zandauto reed. Ik vond het helemaal te gek als ik met mijn kipper vol met zand door een zandbaan moest om vervolgens bij een graafmachine of shovel te kippen. Ik ging dan ook meestal als de brandweer en kreeg uiteindelijk van mijn collega’s de bijnaam “zandpiloot”.

Na heel veel vrachten zand gekipt te hebben en uiteindelijk de vrachtauto ingeruild te hebben voor grondverzet machines, besloten wij in 2011 ons uitzicht op onze Nederlandse schutting om te ruilen voor een uitzicht over een Noors fjord. En ja, dat is nog gelukt ook. 🙂

Iedere week een kratje Amstel is hier niet te betalen, dus dat werd een tray (a 12 blikken) Hansa pi(l)s in de week. Uiteindelijk ben ik ergens in 2015 begonnen met het zelf brouwen van bier. Met een 25L emmer, kilotje suiker en een blik met extract kwam er toch zo ineens 22 liter bier tevoorschijn. Smaakte erg slecht maar toen kwam de drang om het perfect te krijgen. Na enkele experimenten en uitbereidingen, heb ik inmiddels al best wel een leuk setje in de kelder staan.