DIY

Ambachtelijk Gebrouwen Bier

Het recept dat ik wilde volgen was niet helemaal meer verkrijgbaar dus heb het een en ander moeten aanpassen, en toch wel met succes. Malt, hop en gist gekocht bij Vinbua in Moa zuid bij Ålesund.

  • 5kg pale ale malt
  • 250gr carapils
  • 100gr chinook 2015 12,3% pellets
  • Danstar lallemand BRY-97 American west coast gist

Ketel vullen met 13L water en verwarmen tot 75C, roer de gemalen malt er in en mash op 70C gedurende 60 min. Vervolgens spoelen met water van rond 80C.  Vervolgens 90 min koken en hop giften volgens volgens schema:

  • 30gr bij begin kook;
  • 20gr na 30min;
  • 20gr na 60min;
  • 20gr na 80min;
  • 10gr bij 90min.

Ik kwam uit op:

  • SG: 1056
  • Hoeveelheid: 20 Liter
  • Pitch temp: 24C
  • Gisting temp: 23C
  • FG: 1000
  • Alc.: 7,9%